Brawo czwórka z PiSu:JANIK, GAJDA, SZTACHACZYK,PIEKARSKI. Tak trzymać!
Jeśli rzuca się hasło "idziemy, by odsunąć Chojniaka od władzy", a potem płaszczy się do jego stóp, to jakieś rozdwojenie jaźni, pani radna W.O.
Radni którzy po wyborach zmieniają barwy powinni też honorowo rezygnować ze stanowiska. Zostali wybrani głosami osób o określonych poglądach i nagle po wyborach okazuje się, że ci na których pluli w czasie kampanii wyborczej sa ich przyjaciółmi, mają zbieżne poglądy i programy.
Jak dla mnie to brak honoru ze strony tych osób bo za stołek sa w stanie zmienić poglady o 180 stopni. Niektórzy (np. w jakimś województwie w sejmiku) są chyba w stanie sprzedać duszę diabłu za dobry stołek na całą kadencję. To okłamywanie wyborców i tyle.
szanowni Państwo, jeżeli tak wszysycy tutaj jesteście przewciko Chojniakowi, dlaczego wygrał Chojniak a nie Marlena????
Jeżeli p. Wiesława zdecydowała wystapic z tego zaszczytnego grona panów do trzepania kasy(duże udziały w różnych spółkach) to miała do tego prawo. Niestety ale w tym kraju, w wyborach samorzadowych, czyli tych do rad miast i gmin kandyduje sie na człwiek, a nie na partię!! Wiesia czy Krzysiu 500+ nie dadzą... tu polityka wygląda nieco inaczej... tu trzeba mysleć o tym jakie się ma pole zapasu jeżeli chodzi mieszkania, o dług publiczny.....
Chojanika chyba dostał nauczkę, drugą turą i wię , że pracować trzeba razem..
"Nowa Pani Prezydent" - jest taka ustawa, że maksymalnie w ciągu 30 dni po wyborach należy usunąć materiały wyborcze. Może w końcu przestanie pani dziękować, bo wszyscy, którzy na panią głosowali zapewne już to widzieli. Czas bilbordziki usunąć i odpocząć od siebie.
Pani Wiesława.O i Halina M. niech pokaże kartkę jaką podpisała o współpracy z Razem dla Piotrkowa.
Czyżby wstydziła się tej lojalki?:)
Kolaboracja to sposób działania W.O. A no i oczywiście kasa w oczach nic więcej .Zdradziła swoich kolegów z PiS
A u Chojniaka nie ma platformy? Proszę sprawdzić PO Nowoczesna PSL SLD
Ludzie co wy piszecie na tym forum! To grupa trzymająca władzę w mieście od kilku kadencji, trzyma z przegranymi w wyborach samorządowych w 2018 r i wcześniej. W poprzedniej VII kadencji 9 radnych Razem dla Chojniaka trzymało z 4 radnymi z SLD. Bo na więcej nie było ich stać. W VIII kadencji K.Chojniak wspierany będzie również przez grupę radnych która przegrała wybory. SLD, KO Platforma .Nowoczesna i PSL oraz 2 radne które zdradziły PiS i zamierzają dołączyć do... tu cytat z wywiadu z radną W.Olejnik na zakończeniue I sesji rady miasta:
Do jakiego klubu radnych będzie więc należała Wiesława Olejnik? Sama wiceprzewodnicząca Rady odpowiada, że do takiego, który dopiero powstanie. - Trzeba poczekać jeszcze chwilę - dodała. - Przepracowałam w RM ostatnie 4 lata, widziałam, jak to wygląda. Zostałam wybrana przez mieszkańców, i to przez znaczną ich liczbę. Wiem też, że aby cokolwiek dla nich zrobić, żeby pomóc im nawet w najdrobniejszych sprawach, trzeba mieć siłę przebicia, możliwość dotarcia do władzy wykonawczej. Moje działanie jest właśnie tym spowodowane. Nie opuszczam jednak partii PiS. Z wypowiedzi radnej wynika, że nie wyklucza dołączenia do radnych prezydenta i klubu "Radni dla Piotrkowa".
I co? Kto poszedł na skróty i popiera Platformę, Nowoczesną, PSL i SLD?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!